Tájékoztatás a tanulói laptopokról

A BIT-ben a laptopokra mint munkaeszközökre tekintünk, amelyeket pedagógiai szempontok szerint használunk a tanulás hatékonyabbá tétele érdekében.

Iskolánkban a tanítás és a tanulás korszerű digitális környezetben történik. Ennek része az iskola által használt oktatási keretrendszer a Microsoft 365, amelyben a tanulók elérik a digitális tananyagokat, a tanórákhoz tartozó feladatokat, kiegészítő információkat, valamint a pedagógusok ebben a rendszerben követik nyomon a tanulók munkáját. A Microsoft 365 rendszert minden tanuló ingyen használhatja az iskola által adott email címmel.

A keretrendszer és a digitális tartalmak elérése a tanulók saját eszközein, a tanulói laptopokon keresztül történik, és az iskolai tanuláshoz is ezek az eszközök szükségesek. A tanulási célú laptopok sebessége, tárhelye, akkumulátorkapacitása, operációs rendszere az iskolai tevékenységekhez elegendő és megfelelő kell, hogy legyen. A tanulói laptopok meglétét illetően a következő helyzetek fordulhatnak elő:

  1. a tanulónak már van saját laptopja,
  2. a szülő saját úton szerzi be,
  3. a szülő az iskola segítségével szerzi be,
  4. az iskola kölcsön ad laptopot, amíg a tanulónak nincs saját laptopja.

A tanulói laptopokkal kapcsolatos részletes tájékoztatónk itt olvasható: https://www.bit-edu.hu/wp-content/uploads/2023/02/Tajekoztatas_a_tanuloi_laptopokrol_2023.pdf

Right Menu Icon