Keresés
Close this search box.

Mit kínál az új technikumi rendszer?

A technikumi képzés előnyeit mutatja be Frész Attila, iskolánk igazgatója.  

Az új szakképzési rendszer fő törekvése, hogy a piaci szereplőkkel szövetségben gyakorlatiasabbá tegye az oktatást, a fiatalok úgy kerüljenek ki az iskolából, hogy rendelkezzenek mindazokkal a készségekkel, amelyekkel meg tudják alapozni munkahelyi sikerességüket, az életben való boldogulásukat.  

A BIT előkészítése is ezen elvek mentén zajlott. Az előkészítési munkálatokba számos hazai és nemzetközi partnert vontunk be annak érdekében, hogy a napi gyakorlatba is sikeresen átültethessük a dán szakképzési rendszer jógyakorlatait, mely a diákok számára értékes lehetőségeket rejt magában. A nemzetközi kapcsolatok mellett fontos előnyöket tartogat az iskola közvetlen környezete is: mind az elméleti mind a gyakorlati képzésben meghatározó szerepet szánunk a régió vállalatainak, és szakmai programunkat velük folyamatos párbeszédben alakítjuk ki.  

technikum

Azért érdemes technikumi képzést választani, fejti ki az igazgató, mert egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit, azaz egyszerre lehet érettségit és szakmát szerezni az elvégzésével. A képzés első két éve az alapozó képzésről szól, de a kötelező érettségi tárgyak oktatása (magyar, történelem, matematika, idegen nyelv) a gimnáziumival azonos tartalommal és óraszámban történik. A képzés második szakasza a szakmai ismeretek átadásáról szól: ez a szakasz a gyakorlati képzésre helyezi a hangsúlyt, a BIT célja, hogy a tanulók valós munkahelyi környezetben szerezzenek tapasztalatot. A technikumban megszerzett tudás a szakirányú felsőoktatásba történő továbblépésben is nagy előnyt jelent. Nem utolsó szempont, hogy a diákok rendszeres jövedelemhez jutnak már a tanulmányok alatt ösztöndíj vagy munkabér formájában. 

Frész Attila szerint a pénzügy-számviteli végzettség sokrétű és változatos munkát tesz lehetővé. A diákok megismerik majd, hogyan működik egy nagyvállalat, mivel foglalkoznak az egyes osztályok, de munkájuk során kapcsolatban lesznek a szakmában jártas szakemberekkel is. Nagy eséllyel nemzetközi cégnél dolgoznak majd, így az is fontos, hogy az iskolában biztos nyelvtudást szerezhetnek.

Right Menu Icon