Keresés
Close this search box.

Felvételi – határidők, tudnivalók

Iskolánkba a központi felvételi eljárás keretében lehet jelentkezni. Összegyűjtöttük a felvételivel kapcsolatos legfontosabb dátumokat, tudnivalókat.

A felvételi kérelmekről minden képzésünk esetében az általános iskolai osztályzatok (hozott pontok) és a központi írásbeli felvételi vizsgák (magyar nyelv és matematika) eredményei alapján döntünk. A pontszámítás menete itt olvasható.

LEGFONTOSABB DÁTUMOK

2023. november 30. Jelentkezés a központi írásbeli felvételire

Az alábbi linken elérhető program segítségével kereshettek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között és tölthetitek le a középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit: KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és írásbeli vizsgahelyszín kereső. A BIT is szervez írásbeli vizsgát, de az központi írásbeli felvételit a diák bármely vizsgát szervező középiskolában megírhatja.

A jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgára kitölthető ügyfélkapun keresztül vagy papíralapon.
Amennyiben az elektronikus kitöltést választjátok, akkor a jelentkezési lap továbbítása is közvetlenül, elektronikusan történik a vizsgaszervező intézmény részére. Az ügyfélkapun beküldendő elektronikus űrlap kitöltéséhez kérjük nézzétek meg az Oktatási Hivatal által közzétett videóútmutatót.

A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir – Elektronikus jelentkezési felület

Ha papíralapon töltitek ki a jelentkezést, a kitöltött és aláírt dokumentumot postai úton el kell küldeni, vagy személyesen be kell nyújtani abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába, amelyikben a diák a felvételit meg kívánja írni. Ha a BIT-ben szeretnétek megírni a felvételit, akkor címünkre (2051 Biatorbágy, Antall József u. 1.).

A jelentkezési lap erre a linkre kattintva word docx formátumban tölthető le: Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára (docx)

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a központi írásbeli vizsgák jelentkezési lapja CSAK a központi írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze az eljárás későbbi szakaszában használatos felvételi jelentkezési lappal.

2024. január 20.Központi írásbeli felvételi vizsga

2024. február 21. – Jelentkezési lapok elküldése a középiskolákba

Ezt az általános iskolák intézik. A BIT-be 6 képzési területre jelentkezhettek:

  • Általános gimnáziumi képzés – 0001
  • Nyelvi előkészítő évvel bővített angol-magyar két tanítási nyelvű gimnáziumi képzés – 0002
  • Magyar-angol két tanítási nyelvű gimnáziumi képzés – 0003
  • Pénzügy-számviteli technikumi képzés – 0004
  • Informatikai technikumi képzés – 0005
  • Logisztikai technikumi képzés – 0006

2024. március 22. – Ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala

Nyilvánosságra hozzuk a felvételizők jegyzékét a nálunk elért pontszámaikkal és a rangsorunkban elfoglalt helyükkel.

2024. április 8-10. – Tagozatsorrend módosítása (ha szükséges)

2024. április 26. Egyeztetett (végleges) felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala

Right Menu Icon