Keresés
Close this search box.

Diákjaink Erasmus+ programon

A fenntartható jövővel foglalkoznak diákjaink Lettországban, ahova Erasmus+ program keretében utaztak.

Az Erasmus+ ifjúsági csereprogramokban részt vevő fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy külföldre utazva közös projekten dolgozzanak más országok középiskolás diákjaival. A fiatalok műhelytalálkozókon, gyakorlati foglalkozásokon, vitákon, szerepjátékokban, valamint szabadtéri és egyéb tevékenységekben vehetnek részt. Kiváló alkalom ez arra is, hogy a gyerekek ismeretségeket kössenek külföldi kortársaikkal.

A jelenlegi utazás célja, hogy a diákokat aktívan bevonja a fenntarthatósággal kapcsolatos vitákba, valamint a fenntarthatóbb jövő kialakításában betöltött szerepvállalásba. A diákok megoszthatják egymással fenntarthatósággal kapcsolatos nézeteiket, ötleteiket és megoldásaikat. A projekt munkanyelve az angol – és mivel a résztvevők vegyes csoportokban dolgoznak együtt – így ez remek lehetőség a nyelvgyakorlásra is. A 10 nap alatt sor kerül a résztvevő országok bemutatására, esténként pedig kultúrestekre.


A projekt a „Fenntartható jövőképek felderítése: Empowering Young Voices” címmel került megrendezésre a lettországi Cēsisben 2023. szeptember 23. és október 2. között.

A projektet az Európai Unió társfinanszírozta és a Latvian Association for Youth Activists @laya.latvia koordinálta. Köszönjük!

Right Menu Icon