Keresés
Close this search box.

A BODY WORLDS kiállításon jártunk

A Body Worlds kiállítás az anatómiáról, fiziológiáról és egészségről tájékoztat bennünket mindezt egyedi eljárás révén megőrzött valódi emberi testeken keresztül. A kiállítás bemutatja mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ az emberi szervezet.

„Az a tény, hogy igazi emberek preparált testeit láthattuk, nagyon ledöbbentett mindenkit. A legjobban az tetszett, hogy testünk minden részét bemutatta, sőt, a testeket belülről is meg tudtuk csodálni. A kiállítást a mi generációnk is tudja élvezni, hiszen a készítők interaktív játékokkal tették még érdekesebbé a programot!” – számoltak be gimnáziumi osztályunk tanulói.

A BODYWORLDS kiállítást Prof. Dr. Gunther von Hagens találta fel 1977-ben, aki anatómusként a Heidelbergi Egyetemen dolgozott. A professzor műsorát és tanításait éveken keresztül a BBC csatornáin keresztül láthattuk, és azóta is a leghíresebb orvosi egyetemeken kap helyet a tananyagban. Az eredeti kiállítás 1995-ben készült el és azóta, több mint 50 millió látogató 90 nagyvárosban Ázsiában, Európában, Amerikában és Afrikában láthatta azt.

Forrás: https://bodyworldskiallitas.hu/

Right Menu Icon